mandag den 30. april 2007

opgave #5 og #6

Tja Google Talk eller Messenger? Hmm - jeg har sandt at sige pt ikke rigtig en mening om hvilken af de to jeg foretrækker. Jeg har ikke fået dem testet dem i en sådan grad, at jeg føler at jeg med fred i sindet tør fælde en retfærdig dom.

Men indtil videre har jeg ikke altså mærket jorden skælve under mine fødder. For mig er chat er en mellemting mellem at maile og tale i telefon - hverken mere eller mindre.

Lyder jeg lidt lunken - tjah - men jeg er måske heller ikke just målgruppen - chat-programmer er vel for folk, der alligevel sidder bænket ved deres pc det meste af dagen. Det er MEGET sjældent jeg sidder længere af gangen ved min pc - alt ud over 1/2 time er ren luksus. Så selvom folk ville chatte med mig, ville jeg næppe være at finde på min pind.

Nu får vi jo så messenger i udlånet på alle Københavns Biblioteker - fint nok - der skal nok være en del der vil drage nytte af det.
En forbedring af servicen?
Hmm - skal vi ikke kalde det en udvidelse af servicen, istedet?

onsdag den 18. april 2007

#3 og #4

Denne uges rss-opgaver var jo en nem lille sag.
I det sidste års tid har jeg været en glad bruger af både "Google deskbar" og "Google personlige startside". Ved begge er det en smal sag, at tilføje en lille primitiv rss-reader, så jeg havde allerede snuset lidt til emnet.
Jeg må indrømme, at de feeds jeg indtil nu har abonneret på ikke har været videre biblioteksrelaterede; jeg er lettere nyheds-afhængig så den har stået løbende efterretninger fra Politiken, Jyllandsposten og Ekstrabladet.

Fra i dag kommer der så andre boller på suppen; jeg abonnerer nu også på de anbefalede mentale kosttilskud:
http://bib-log.blogspot.com/
http://www.informationsportalen.dk/
http://www.esbenfjord.dk/
Om jeg så osse lige for læst alle de vigtige beskeder, der nu tordner ind i min reader - er en anden sag.

Jeg har som nævnt allerede en google-konto, så at bruge google-readeren lå lige til højrebenet. Indtil videre er jeg meget godt tilfreds - den er ganske enkel at gå til.

mandag den 16. april 2007

Lars Qvortrup - en hårdt ramt mand


Jeg må sige, at jeg er stolt over at leve i et land, hvor man ikke holder sig tilbage for - på selv ophøjede lederposter - at ansætter folk tilhørende div. minoriteter; det være sig etniske minoriteter, seksuelle minoriteter eller måske fysiske handicappede.

Et godt eksempel på det sidste - er den nylige ansættelse af Lars Qvortrup som rektor på hvor hæderkronede biblioteksskole.

Jeg har af omveje fået at vide, at Lars i en kortere årrække har lidt af en svær og særdeles sjælden form for allergi. Hver gang den stakkels mand tager ordet "kultur" i sin mund taber han en til flere tænder!!! Det skulle være ganske vist.

Lægevidenskaben kender ingen kur - men så vidt jeg kan forstå, har Lars efterhånden lært at begå sig . Så længe han følger lægens råd og undgår de ting der "tricker" hans overfølsomhed, kan han nu leve et næsten helt normalt liv.

Men svært er det naturligvis - det forlyder at han ved sin egen velkomstreception under samtale med Brian Mikkelsen plumpede i og - muligvis fordi han på daværende tidspunkt var godt igennem sit 3. glas Lambrusco - sagde "kultur" ikke bare en men to gange! Samme aften tabte han fra fra højre del af overmunden, den krone han ellers kun måneden før havde fået lavet hos Dariusz Jancewicz i Stettin - Pris : 1.865 dkr plus transport og ophold!!

Det er en lærestreg man kan mærke - og mon ikke Lars ægrer sig gul og blå. Dén fejl begår han næppe igen lige med det første.

torsdag den 12. april 2007

Learning by playing

Nå, Nå, Nå
Jeg læste lige introduktionen på www.23ting.blogspot.com. Sikken en seriøs tone der slås an -skal jeg rette ryggen, stryge skjorten og stramme slipset?
Hmm - helst ikke hvis jeg kan blive fri. Learning by playing, venner - learning by playing....

Men ok; Web 2.0, Bibliotek 2.0 - slige bastante sataner af prædikater signalerer jo i al deres kraft og vælde; opbrud, revolution og pludselig død. Så lidt seriøsitet og gravmandsrøst er måske netop nu ganske påkrævet?

JEG ved det ikke - jeg er sandt at sige ikke verdensmester udi hverken webbets eller folkebibliotekernes historie. Det forekommer mig blot at de to begreber web 2.o og bibliotek 2.0 måske er lige vel smarte for deres eget bedste. Jeg mener; folk bliver jo pisse skræmte....De forledes til at tro, at alt deres hårdtoparbejdede viden nu er værdiløs, at de skal til at starte forfra og værst; at de -hvis de ikke snart strammer sig an - gør sig selv overflødige.

Det kan være jeg blive klogere her i forløbet - men det er min ringe erfaring, at oftest når folk fabler om revolution, så er der i reglen i virkeligheden tale om EVOLUTION.
Og det begreb man kalder web 2.0 er - som jeg ser det - et helt naturligt link i web-evolutionens kæde.

Helt ærligt; hvis man for 15 år siden havde fået at vide, at i fremtiden ville ikke bare en pc, men også noget der hedder internettet være en fuldstændig uadskillelig del af det at være bibliotekar, så mon ikke flere os ville have følt en smule koldsved på panden, en anelse rysten på hænderne og for de hårdest ramte måske endda en vis uro i mave-tarmregionen?

Og se så hvordan det gik:
Mine Damer og Herrer; vi klarede det sgu! Mod alle odds overlevede vi alle!
Det er muligt, at min stadigt svindende hukommelse spiller mig et puds, men jeg synes egentlig ikke at perioden har været så dramatisk. Er det ikke i virkeligheden gået ganske gelinde? Tog vi ikke ganske villigt både www og mail i vores favn?
Måske har jeg levet en beskyttet tilværelse, men jeg husker ikke perioden som et stort sværdslag hvor kun de "omstillingsparate" nu står tilbage som overlevende.
Jeg husker en lind strøm af tekniske forbedringer, som vi lige så stille og roligt - med omtanke - har taget til os.

Så slap nu lidt af, tag ikke tingene så tungt - vi skal nok klare den :-)

onsdag den 4. april 2007

Ok - here we go


Ok - here we go.....
Hmmm ....... tjahh..........bob,bob,bob............så deeet..........
hvad skal jeg arme mand dog finde på at skrive?


Ikke rigtigt noget på hjertet - så jeg tror jeg sætter et billede ind i stedet:
Dette->
er mig ifærd med min yndlingsbeskæftigelse.